• Absolvenții din ultimul an de la Universitatea Pacific au înmânat steaguri Gay Pride directorului.
  • Univrsitatea Pacific din Seattle este o instituție de învățământ religioasă.
  • Aproximativ 40-50 de absolvenți au ținut în mână steaguri Gay Pride.

Acțiunea organizată, care a devenit virală pe TikTok, a făcut parte din protestele studențești în curs de desfășurare, organizate de Asociația Studenților Universității Pacific din Seattle (ASSP).

Absolvenții din ultimul an de la Universitatea Pacific din Seattle au înmânat steaguri Gay Pride directorului universității atunci când și-au primit diplomele, pentru a protesta împotriva politicilor anti-LGBTQ.

„Tot anul am lucrat la chestiunile LGBTQ în cadrul protestelor și incluziunii, iar acum este o problemă foarte importantă în campusul SPU”, a declarat Chloe Guillot, absolventă a ultimului an și reprezentantă ASSP.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

SPU este o instituție de învățământ religioasă afiliată la Biserica Metodistă Liberă, potrivit site-ului său, care precizează că universitatea „își rezervă dreptul de a alege studenții pe baza religiei”.

ASSP a protestat împotriva politicii universității privind „Așteptările stilului de viață al studenților”, care interzice „comportamentul sexual care nu este în concordanță cu înțelegerea universității cu privire la standardele biblice”.

În timpul ceremoniei, Guillot a declarat că aproximativ 40-50 de absolvenți au ținut în mână steaguri Gay Pride în timp ce urcau pe scenă pentru a-și primi diplomele. Unii s-au abținut de la a strânge mâna directorului, alegând în schimb să-i dea steagul.

Un videoclip al ceremoniei, postat de contul @engaygetheculture, a obținut peste 3 milioane de vizualizări în două zile.

Într-o declarație transmisă prin e-mail, directorul, Menjares, a declarat că duminică „a fost o zi minunată pentru a sărbători alături de absolvenții noștri. Cei care și-au făcut timp să îmi dea un steag mi-au arătat ce simt și le respect punctul de vedere”.

@engaygetheculture We’ve also been sleeping outside his office for 19 days in a gay sit-in but he usually doesn’t say hi to us. #pride #pridemonth #lgbtq #gay #graduation #fyp #seattle #changethepolicy #hiregayprofs ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Protestele studenților continuă și după absolvire

Senatul facultății SPU a recomandat școlii să elimine politica „Așteptări privind stilul de viață al studenților”, dar recomandarea a fost respinsă de consiliul școlii.

ASSP cere consiliului, din care face parte și directorul universității, să dezvăluie modul în care fiecare membru a votat cu privire la politica privind stilul de viață, iar cei care au votat împotriva menținerii politicii să îi condamne deschis pe cei care au votat pentru ea.

De asemenea, grupul cere ca membrii consiliului care au votat pentru menținerea politicii să demisioneze din consiliul de administrare al universității.

M-am gândit, bine, nu se va întâmpla nimic. Și apoi am apărut și așteptam în această mică cameră din spate pentru a mă alinia pentru începerea cursurilor, iar cineva a intrat și mi-a înmânat vreo 20 de steaguri Gay Pride”, a spus Guillot.

„Am început să le împărțim studenților … A fost un fel de primul venit, primul servit. Au dispărut foarte repede, iar dacă am fi reușit să obținem mai multe, ar fi fost mai multă participare”.

Când prima persoană i-a înmânat lui Menjares un steag, Guillot a spus că publicul a răspuns cu „aplauze prelungite”. Când cea de-a doua persoană i-a înmânat un steag, „oamenii au început să aplaude foarte tare”.

Guillot stătea lângă un profesor, despre care își amintește că „râdea în continuu” de fiecare dată când un absolvent se apropia de Menjares cu un steag.

Deși protestul nu a fost chiar ceea ce plănuise grupul de studenți, Guillot a spus că „totuși a funcționat foarte bine”.

ASSP a organizat, de asemenea, o adunare în fața biroului lui Menjares, care a început acum trei săptămâni și va continua până la 1 iulie, menționează NBC News.