• În Franța, opoziția cere demisia noului ministru al Educației.
  • Amélie Oudéa-Castéra este ministrul Educației de 5 zile.
  • Ministrul Educației din Franța acuză profesorii că nu își fac orele.
  • Ministrul Educației: O mulţime de ore nu erau recuperate în mod serios.
  • Copiii noului ministru al Educației din Franța au fost la școli private.

Orice minune ține trei zile sau o săptămână dacă ești francez. Opoziția îi cere demisia noul ministru al Educației, Amélie Oudéa-Castéra care i-a acuzat pe profesorii de la stat că trag chiulul de la ore. De asta, noua ministra a ales să își trimită copiii la o școala privată, scrie The Guardian.

„A apărut frustrarea părinților, a mea și a soțului meu, când am văzut o mulţime de ore care nu erau recuperate în mod serios. La un moment dat, ne-am săturat, la fel ca părinţii din mii de alte familii, care au ales să caute o soluţie”, a declarat ministrul Educației.

Școala privată la care au învățat copiii noului ministru al Educației este una dintre cele mai bune școli din Paris, pentru că niciun elev nu a picat in ultimii ani vreun examen. Cu toate astea, anul trecut, în școală a fost deschisă o anchetă pentru homofobie şi sexism. Ancheta a fost cerută chiar de Ministerul Educației – în fruntea căreia se află acum Amélie Oudéa-Castéra.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Oudéa-Castéra, care are trei copii, a declarat inițial că l-a mutat pe cel mai mare la o școală privată după șase luni la o școală de stat, deoarece ea și soțul ei, Frédéric, președintele grupului farmaceutic Sanofi, erau frustrați de faptul că vedeau „o grămadă de ore” pierdute din cauza profesorilor absenți.

Citește și