• NATO va desfășura în 2024 cel mai mare exercițiu după Războiul Rece, cu 90.000 militari.
  • Germania prezintă în detaliu o posibilă „Cale către conflict” între Rusia și NATO.
  • Scenariul „Apărarea Alianței 2025” începe în februarie 2024, când Putin va mobiliza armata.
  • NATO va disloca 300.000 de militari în estul continentului, din care 30.000 germani.

Conform unui document al Ministerului german al Apărării, obținut de publicația Bild, armata germană se pregătește să respingă, în format aliat, un atac rusesc. În scenariul de antrenament se conturează, pas cu pas, lună de lună, cum ar proceda Vladimir Putin, de la mobilizarea armatei la atacarea țărilor aliate, dar și cum ar trebui să se apere.

Conform scenariului armatei Germaniei, Putin va mobiliza 200.000 de militari, iar din vară va începe să atace țările aliate din Europa.

Cum s-ar apăra NATO în cazul unui astfel de scenariu?

Este cert că armata Germaniei este pregătită pas cu pas pentru a face față unui atac rusesc. Conform documentelor publicate de revista Bild, totul ar începe în februarie 2024. Rusia va mobiliza încă 200.000 de militari, pe lângă cei 300.000 de militari deja mobilizați în Ucraina și ar desfășurat acțiuni împotriva NATO.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

NATO va reacționa și va alerta cei 300.000 de militari. O parte dintre ei vor fi dislocați în estul Europei, iar totul va culmina în primăvara lui 2025 când ar începe o luptă între NATO și Rusia. NATO va desfășura în 2024 cel mai mare exercițiu după Războiul Rece, cu 90.000 militari.

Care va fi implicarea României?

România e în zona de est și are foarte multe provocări la Marea Neagră. Ar trebui să participăm cu 6 brigăzi, dar avem doar una pregătită, cea de la Craiova. În caz de război, vom participa cu echipamente.

Citește și