• Telefoanele mobile vor fi interzise în sălile de clasă din Olanda pentru a nu mai perturba procesul de învățare.
  • „Chiar dacă telefoanele mobile fac parte din viețile noastre, ele nu au ce căuta în sălile de clasă”, a declarat ministrul Educației din Olanda.
  • Inițiativa a fost realizată în colaborare cu școlile olandeze și va intra în vigoare la începutul anului viitor.

Telefoanele mobile vor fi interzise în sălile de clasă din Olanda pentru a nu mai perturba procesul de învățare, anunță guvernul olandez, scrie CNN. Inițiativa a fost realizată în colaborare cu școlile olandeze și va intra în vigoare la începutul anului viitor.

Vor exista unele excepții, inclusiv pentru elevii cu nevoi medicale sau cu handicap, dar și pentru clasele a căror specializare este una bazată pe competențe digitale. Interdicția nu este aplicabilă din punct de vedere juridic, dar ar putea deveni astfel în viitor.

„Chiar dacă telefoanele mobile fac parte din viețile noastre, ele nu au ce căuta în sălile de clasă”, a declarat ministrul Educației, Robbert Dijkgraaf. „Elevii trebuie să se poată concentra acolo și să li se ofere toate oportunitățile de a învăța bine. Știm din cercetările științifice că telefoanele mobile perturbă acest lucru”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Diferite studii au constatat că limitarea timpului petrecut de copii în fața ecranelor îmbunătățește cogniția și a concentrarea. Alte dispozitive, precum tablete și ceasuri inteligente, sunt, de asemenea, incluse în legislația olandeză.

Guvernul a precizat că rămâne la latitudinea fiecărei școli dacă interzice complet dispozitivele în școli. Anunțul vine după o decizie similară luată săptămâna trecută de Finlanda. Guvernul acestei țări a anunțat că va modifica legea pentru a facilita restricționarea utilizării telefoanelor în școli.

Alte țări, printre care Anglia și Franța, au propus, de asemenea, interzicerea telefoanelor mobile pentru a îmbunătăți învățarea.

Citește și