• Începe școala. Elevii sunt entuziasmați, dar trecerea de la vacanță la ore îi afectează.
  • Părinții trebuie să știe cum să gestioneze emoțiile copilului și să comunice cu el.
  • Școala este un prag decisiv în creșterea unui adult sănătos emotional.

Noul an școlar bate la ușă. Cu toate că elevii sunt entuziasmați de revenire, schimbarea programului și trecerea de la vacanță la ore îi poate afecta emoțional, mai ales dacă părinții nu știu cum să gestioneze situația și cum să comunice cu ei.

„Fiecare început de an școlar vine cu vine la pachet cu cu emoții, cu trăiri noi. Părinții care au copii mai mici trăiesc mai intens aceste emoții și îi sfătuim și din partea Federației Părinților și Apărătorilor Legali să fie alături de copiii lor, să se ocupe de partea logistică, să le asigure tot ce au nevoie la lasă și să stea în permanent contact cu cadrele didactice”, a spus Corina Ataniu, părinte din cadrul Federației Părinților și Aparținătorilor Legali, la Știrile Aleph News.

Atunci când copilul reacționează prin tantrumuri, reacții nepotrivite la stimuli, situații dificile, părintele sau îngrijitorul este nevoit să ajute copilul să „o ia mai ușor” și cu multă grijă să aleagă un răspuns mai eficient în locul impulsivității.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Cel mai important este ca parintele să fie cât mai aproape de copilul lui, să comunice foarte mult cu acesta și să fie întotdeauna sensibil la schimbările de comportament care pot apărea pe parcursul anului școlar, astfel încât să preîntâmpinăm situații dificile precum bullyingul. Știm cu toții, și anul trecut am avut câteva cazuri sonore, iar bullyingul este o realitate în școlile noastre la care trebuie să fim foarte atenți”, a mai adăgat Corina Ataniu.

Citește și: