• Catalogul electronic va fi funcțional în termen de 24 de luni de la aprobarea dispoziției.
  • Toate datele și informațiile din catalogul electronic sunt protejate în conformitate cu legile și reglementările privind protecția datelor în vigoare.
  • În ceea ce privește calendarul de implementare, dispoziția prevede înființarea catalogului electronic în termen de maximum 24 de luni de la intrarea în vigoare a Ordinul.

Ministerul Educației a propus înființarea și funcționarea unică a unui catalog electronic la nivelul întregului sistem de învățământ, o dispoziție care prevede detaliile acestei decizii fiind pusă în consultare publică. Catalogul electronic va fi funcțional în termen de 24 de luni de la aprobarea dispoziției.

„Catalogul electronic este accesibil online prin intermediul unei platforme securizate, care permite accesul utilizatorilor autorizați prin internet”, spun oficialii Ministerului Educației. Toate datele și informațiile din catalogul electronic sunt protejate în conformitate cu legile și reglementările privind protecția datelor în vigoare.

Conform dispoziției supuse dezbaterii, „catalogul electronic este un sistem informatic integrat care gestionează situația școlară a preșcolarilor și elevilor prin înregistrarea absențelor, notelor, mediilor, cu generare de rapoarte și statistici relevante la nivel de clasă, unitate de învățământ, județ și sistem național de învățământ preuniversitar, precum și alte date legate de parcursul educațional și procesele administrative aferente acestuia”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

De asemenea, „catalogul electronic asigură comunicarea dintre personalul unității de învățământ și părinții sau reprezentanții legali ai beneficiarilor primari”.

În ceea ce privește calendarul de implementare, dispoziția prevede înființarea catalogului electronic în termen de maximum 24 de luni de la intrarea în vigoare a Ordinul. „Operaționalizarea la nivelul întregului sistem de învățământ se face în termen de maximum 3 luni de la încheierea dezvoltării catalogului electronic, la nivel național. Unitățile de învățământ care, la data înființării catalogului electronic gestionat la nivel național, utilizează servicii de catalog electronic, sunt obligate să asigure transmiterea datelor către SIMS”, se mai arată în dispoziție.

Citește și