• Ambasadoarea SUA la NATO: Avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, Iohannis.
  • Ungaria, Bulgaria și poate chiar Turcia nu sunt de acord cu Rutte în fruntea NATO.
  • Șeful NATO este ales prin consultări diplomatice informale între țările membre.

SUA nu și-au schimbat poziția cu privire la cel pe care îl vor susține pentru a fi succesorul lui Jens Stoltenberg la șefia NATO. Îl vor pe Mark Rutte ca viitor secretar general. Diplomați cum îi știi, americanii au avut un cuvânt bun și pentru Iohannis.

Julianne Smith a declarat că Statele Unite îl susțin „pe deplin” pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), deși îl apreciază pe „prietenul nostru” Klaus Iohannis.

„Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă în cadrul Alianţei”, a declarat Julianne Smith.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Oficialul american a ținut să precizeze că ambasadorii celor 32 de țări membre sunt încă în „toiul căutării” unui succesor pentru Jens Stoltenberg și dezbat argumentele pe care fiecare dintre candidați le are. Ea a preconizat ca o decizie privind noul șef al NATO ar putea fi luată până la summitul NATO de la Washington.

Citește și