• PSD vrea să facă salariul minim european în România.
  • Guvernul a aprobat un salariu minim de 3.700, începând cu 1 iulie 2024.
  • Adrian Bența, analist economic, spune că în România sunt deja oameni care câștigă mulți bani.

PSD vrea să facă salariul minim european în România, până la sfârșitul anului 2024. Consideră că trebuie crescut automat în fiecare an, pentru a îmbunătăți nivelul de trai al tuturor salariaților. În prezent, salariul minim brut e de 3.300 lei, iar Guvernul a aprobat un salariu minim de 3.700, începând cu 1 iulie 2024. Adrian Bența, analist economic, spune că în România sunt deja oameni care câștigă mulți bani. Problema este fiscalizarea acestora.

PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024. În acest sens, specialiștii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu”, se arată într-un comunicat al PSD.

Dacă ajungi să cauți un muncitor în construcții în București sau în marile orașe nu o să găsești acel muncitor dacă nu este plătit cu cel puțin 5.000 de lei în mână. Acest salariu european care a fost estimat undeva la 3.700 este atins de foarte multe dintre persoanele care sunt încadrate în muncă, însă problema este partea de fiscalizare a acelor venituri. Fiscalizarea, știm că lasă de dorit pentru că există fenomenul când salariul este trecut pe minim de economie în documente și taxele oficiale se plătesc la acest salariu minim pe economie, iar diferența de bani se plătește separat, într-un plic”, a spus Adrian Bența, analist economic, la Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și