• MEC îşi doreşte să înceapă o alfabetizare digitală a copiilor de grădiniţă din 2021
  • Strategia de digitalizare a educaţiei este în dezbatere publică până pe 15 februarie
  • Comisia Europeană: În 2019, o cincime dintre români nu au utilizat internetul

Noul an vine cu schimbări în învățământ. Sau cel puțin așa se vrea. Din 2021 se vorbeşte despre începerea digitalizării educaţiei. Şi nu doar la clasele primare sau la cele de liceu. Ci şi la grădiniţă.

O digitalizare timpurie, trecută în Strategia de Digitalizare aflată în dezbatere publică până pe 15 februarie. Scrie clar că la grădiniţă calculatorul poate fi folosit în cadrul activităţilor opţionale.

Magdalena Iacob este inspector şcolar. Ea crede că numai prin joc se poate face o digitalizare în rândul copiilor. De aceeași părere este și Elena Lotrean, expert în educație.

Magdalena Iacob, inspector şcolar: „Aş merge mai mult pe partea de joc. Este ceea ce le place. Jocul educativ nu orice fel de joc. Şi e mai atractiv pentru ei. Aşa aş dezvolta competenţele digitale.”

Elena Lotrean, expert în educaţie: „O platformă care este dedicată copiilor din pregătitoare până la clasa a III-a. Acolo pot să găsească conţinut pedagogic. Există clasicul google. Are un fel de tablă în care pot să lucreze toţi copiii dintr-o clasă.”

Totul va depinde şi de abilitatea profesorului, spune Elena Lotrean.
El trebuie să știe cum să le stârnească copiilor curiozitatea.

Elena Lotrean, expert în educaţie: „Profesorii au nevoie să cunoască partea clasică, adică competenţa digitală, au nevoie şi să ştie cum creează învăţare la copii. Noi ca şi profesori ar trebui să fim cei care le stârnim copiilor curiozitatea de a descoperi lucruri noi. Dacă noi nu suntem curioşi, atunci s-ar putea să avem nevoie de o schimbare de carieră.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT