• Inteligența Artificială devine prietenul elevilor și dușmanul profesorilor.
  • Peste jumătate dintre elevii intervievați au apelat la Inteligența Artificială pentru teste și examene.
  • Profesorii au o șansă de 74% de a detecta conținutul generat de ChatGPT.

Inteligența Artificială devine prietenul elevilor și dușmanul profesorilor. Un studiu recent arată că peste jumătate dintre elevii intervievați au apelat la Inteligența Artificială pentru teste și examene. Potrivit studiului, profesorii au o șansă de 74% de a detecta conținutul generat de ChatGPT.

Utilizarea ChatGPT de către studenți poate fi detectată de către profesori în funcție de context și de gradul de examinare aplicat. Deși ChatGPT este un model lingvistic foarte avansat, acesta posedă totuși constrângeri și ar putea genera răspunsuri care îi trădează originile de Inteligență Artificială. Educatorii care posedă cunoștințe privind modelele de Inteligență Artificială și sunt familiarizați cu ChatGPT pot recunoaște modele specifice sau neconcordanțe în rezultatele elevilor care sugerează implementarea unui model de limbaj de inteligență artificială.

A.I. poate fi folosită și în scopuri de cercetare, de informare pe un anumit subiect. Este o unealtă care ne ajută să ajungem mai repede la informații decât am căuta-o noi pe Google în mod normal. Cred că pentru asta a fost creată, nu pentru a copia în mod direct informațiile pe care le emite”, a explicat Mihnea Stoica, elev, la Aleph News.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO

Citește și