• Italia a avut școlile închise în perioada martie – iunie.
  • Școlile s-au redeschis pe 14 septembrie.
  • Ciclul primar și gimnazial funcționează în scenariul verde.
  • Liceele și facultățile funcționează în scenariul hibrid.

În timp ce în România tot mai multe școli pun lacătul pe ușă, în Italia elevii încă merg la școală. Chiar dacă numărul cazurilor crește alarmat de la o zi la alta, educația copiilor este mai importantă. Este nevoie de ei în bănci.

Rodica Burlacu este profesoară la o școală gimnazială din Roma și a vorbit despre cum gestionează autoritățile de acolo situația.

„În momentul de față, școala se face în prezență la școala primară și gimnazială, deci prezență de 100% a elevilor. În schimb, la univerități și licee, școala se face 75% online și 25% în prezență. Dacă un elev dintr-o clasă este infectat, atunci toți elevii care fac parte din acea clasă intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Curios este faptul că doar elevii intră în carantină, nu și profesorii care predau la clasa respectivă, deoarece se consideră că nu au avut contact direct cu elevii, că s-a păstrat acea distanță de un metru, folosirea măștii de protecție”, a declarat Rodica Burlacu, profesor român în Italia.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

„O altă regulă este cea a gemurilor și ușilor care rămân în permanență deschise. Nu știm ce vom face în lunile noiembrie-decembrie, când se va răci vremea. Atât pentru eslevi, cât și pentru profesori este foarte important să vină la școală, deoarece intră în contact direct cu profesorul. Mai există acele probleme de conexiune. Deci, în cazul învățământului la distanță, procesul de învățare este mult mai lent”, a declarat Rodica Burlacu, profesor român în Italia”, a adăugat Rodica Burlacu.