• Cătălina Bălan, director PR: ,,Citim ca să distingem între realitate și fake news”.
  • Scriitorul Lucian Brad: ,,Eu citesc ca să rămân în prezent„.
  • Radu Leca, psiholog: ,,Ajută-ți copilul să se înalțe, citind mii de pagini”.

Lectura îți dă o abilitate esențială pentru a avea succes în viață. Cititul te ajută să te dezvolți și să înțelegi lumea din jurul tău. Cărțile îți dau idei noi despre puterea cuvântului și cum să apeși pedala încrederii.
,,Eu citesc ca să rămân în prezent. Să rămân în contact cu emoțiile mele și să fiu atent cu lumea care mă înconjoară care se schimbă din minut în minut în ziua de azi”, spune scriitorul Lucian Brad.

O carte bună îți poate deschide noi orizonturi și îți poate îmbogați imaginația, indiferent că te rătăcești printre rafturile de cărți prăfuite dintr-o bibliotecă sau că răsfoiești pagini virtuale pe Kindle.

,,Aș vrea să invităm cititorii să privim cărțile și scritorii ca pe niște vârfuri de lance pe frontul cultural al războiului hibrid pe care îl trăim. Astăzi, cei mai citiți scriitori sunt militanți pentru drepturile și libertățile comunităților din care fac parte și le reprezintă. Haideți să citim ca să înțelegem ce se întâmplă în societatea noastră. Să citim ca să distingem între realitate și fake news”, spune Cătălina Bălan, director de Marketing editura ,,Paralela 45″

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În 2023 poți alege o varietate de cărți despre istorie, știință, arhitectură, design, dar și despre fotografie, gaming și programare. Informația înseamnă putere! Este important să ne dorim să citim cărți citite de oameni și nu de AI.


Mai multe discută Radu Leca, psiholog, despre impactul lecturii asupra copilului:

,,Părinții vin și mă întreabă așa, de ce copilul meu e obosit, nu pentru că a învățat prea mult? Nu, Pentru că nu-l lași să învețe. Păi cum nu-l las să învăț? Tu îi spui așa. Nu învăța, ai tot timpul. Tu trebuie să-i spui ÎNVAȚĂ că timpul este prețios. Da, dar greșesc în abordare. Care abordare? Exact, lipsa abordării. Ajută-l pe copilul tău să se înalțe, citind! Ajută-l să se înalte, pe litere și cuvinte, pe fraze și propoziții, pe mii de pagini citite. Ajută-l să fie mai bun în fiecare zi citind măcar o carte integral într-o săptămână. Ajută-l să citească capitole seară de seară”.