• Potrivit declarațiilor ministrului, există posibilitatea ca aceste probe să fie suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul perioadei de liceu.
  • Ministrul Educației a subliniat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.
  • Pentru liceenii aflați în situație de corigență la limba română, limbile străine sau informatică, Deca va aplica aceleași soluții din timpul pnademiei.

În a treia săptămână de grevă a profesorilor, Ministrul Educației spune că probele de competență de la Bacalaureat, care erau programate să înceapă luni, ar putea fi modificate.

Potrivit declarațiilor ministrului, există posibilitatea ca aceste probe să fie suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca.

„Nu cred ca este o soluție ideală, cred ca trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”, a mai precizat Deca.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ministrul Educației a subliniat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.

Pentru liceenii aflați în situație de corigență la limba română, limbile străine sau informatică, Deca a anunțat că pentru ei „am avut soluții și în pandemie. Practic, cei care se află în situație de corigență pot avea o notă în plus, se permite pentru ei acordarea unei note în plus față de minim astfel încât să poată ei avea șansa de a remedia”.

Citește și: