• Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunţarea la mediile semestriale în învăţământul preuniversitar, astfel că va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului şcolar.
  • Ministrul Educaţiei a anunţat că membrii Comisiei de dialog social, întruniţi luni dimineaţa, lucrează la definitivarea regulamentului de funcţionare a învăţământului preuniversitar.
  • Acesta ar urma ca marţi să fie aprobat printr-un ordin al ministrului, potrivit anunțului oficial.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunţarea la mediile semestriale în învăţământul preuniversitar, astfel că va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului şcolar.

„Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esenţială, care a fost deja agreată este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului scolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Conform acestuia, numărul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al numărului de ore săptămânale plus 3.

Marian Staș, expert în educație, se arăta sceptic la propunerile ministrului Cîmpeanu: „Mesajul potrivit căruia profesorii vor putea evalua și vor încheia medii cu un număr de note pe care ei le decid vine în rezonanță cu un număr de alte mesaje precedente pe care ministrul educației le-a dat în spațiul public, privind libertatea școlilor, libertatea profesorilor, eschderea școlilor. Există un proces sistematic de deschidere și de transfer de autoritate și de responsabilitate așa cum este normal la nivelul profesorului”.