Metoda de învățare 3D care ar putea revoluționa sistemul educațional din România

Un lucru e cert, tehnologia e tot mai prezentă în sălile de clasă și în învățământul românesc.

Asociaţia Punctart din Bucureşti propune o harta multimedia a României,
un mulaj 3D, cu animaţii video. Acest concept îi va ajuta pe copii să înveţe mai uşor istorie şi geografie.

Harta este expusă până pe 15 noiembrie la Paltul Culturii din Iaşi, unde poate fi văzută de profesori şi elevi. Mariana Melinte este profesoară de istorie și spune cât de necesară este o astfel de hartă în şcoli.

Mariana Melinte, profesoară de istorie: „Le arată elevilor exact statele medievale, bătăliile pe hartă. Se pot face comparaţii între hărţi din două perioade diferite. Este atractivă prin culori şi elevii vizualizează mai uşor. Şi are şi o sinteză despre evenimente. Elevii sunt atraşi de tablete, telefoane. Vor să le folosească constant şi la ore. Faptul că ei pot să realizeze folosind resurse web, să caute în echipă şi să prezinte colegilor îi atrage.”

Harta multimedia este un proiect pilot, iar asociaţia vrea să o ducă în toate şcolile din România. Este nevoie doar de un mulaj 3D al hărţii şi un videoproiector. Catinca Zamfir are 19 ani, doar ce a terminat liceul,
iar acum este voluntară la Asociaţia Punctart.

Catinca Zamfir, voluntară Asociația Punctart: „Am vrea să multiplicăm această hartă şi să o ducem în şcoli. Până atunci harta poate sta în şcoli cu programare. Şi eu doar ce am fost elevă. Mă atrage tot ce e vizual şi vorbeşte pe limba mea de copil născut în era tehnologiei. Fixează vizual, ceea ce lipseşte, în manual avem hărţi statice, poate şi mâzgălite.”

Exit mobile version