• Vacanţa de primăvară din anul 2024 va include perioada sărbătorilor pascale.
  • Durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni.
  • Vacanţa de primăvară era prevăzută iniţial pentru 13-21 aprilie şi a fost mutată în intervalul 27 aprilie – 7 mai 2024.

„Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, se arată pe pagina Facebook a Ministerului Educației.

Ordinul prevede:

– durata cursurilor: 36 de săptămâni

Recomandări

BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE
MICROSOFT, DETRONATĂ DE NVIDIA
POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10

– data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023

– data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024

– săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

– desfăşurarea Programului naţional „Şcoala altfel” şi a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Programele se vor desfăşura în intervale de cursuri diferite.

Vacanţa de primăvară era prevăzută iniţial pentru 13-21 aprilie şi a fost mutată în intervalul 27 aprilie – 7 mai 2024.

Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial.

Ministerul Educației a publicat proiectele de legi ale educației „România Educată” (Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior), în varianta care a fost prezentată în ședința de Guvern din data de 9 martie 2023. Proiectele intră, astfel, într-o nouă etapă, și anume procesul de avizare interministerială. Ministerul a anunțat că va rămâne permanent deschis analizei opiniilor și propunerilor pe care le va primi, inclusiv pe parcursul procesului de avizare interministerială și dezbatere parlamentară.