Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că, în prezent, o școală din trei oferă elevilor o masă caldă în timpul programului

Și mai mulți copii primesc acum o masă la școală. Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că, în prezent, o școală din trei oferă elevilor o masă caldă în timpul programului. Numărul școlilor beneficiare a crescut de la 350 în 2022 la peste 2.200 acum, iar aproape 650.000 de copii se bucură de acest program. Deși suma alocată pentru o masă este de 15 lei, oficialii spun că ar putea fi ajustată în viitor.

În acest an şcolar, o şcoală din trei oferă copiilor o masă în timpul programului şcolar. Am crescut succesiv numărul, de la 350 în 2022 la 450, apoi, din ianuarie 2024, odată cu intrarea în vigoare a Programului naţional Masă sănătoasă, la peste 1.200, iar din aprilie la peste 1.400″, a afirmat Deca, după şedinţa de guvern de săptămâna aceasta. Ea a spus că la acestea se adăugă 800 de şcoli din Programul naţional de reducere a abandonului şcolar.

Masa caldă depinde foarte mult de ce face școala și autoritatea publică locală din localitatea în care programul este aprobat. Există posibilitatea de a avea cantină și există puține școli asociate liceelor care au cantină, unde bugetul poate să îți permită o masă care respectă principiile de nutriție potrivite fiecărei vârste. Pentru fiecare vârstă și etapă din viață există ghiduri de nutriție și pregătire a hranei″, a spus Daniela Vișoianu la Aleph News.

Exit mobile version