mâncare

  • STUDIU. Mănânci mai mult decât ar trebui? Specialiștii au identificat cauzele

    S-ar putea să nu fie vina noastră că mâncăm mult mai mult decât are nevoie corpul nostru. Creierul nostru nu este conștient de ceea ce ne înconjoară în mod direct. Creierul procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă. O nouă teorie care se referă la conștiință, adică la […]
    Știință / 30 octombrie 2022 • 18:59
  • Ora din zi la care mănânci ar putea face diferența în ceea ce privește sănătatea ta mintală

    Atunci când un ceas intern normal al corpului este perturbat poate avea un impact negativ asupra stării de spirit și a bunăstării emoționale a unei persoane. Efectele negative par să fie cu atât mai grave cu cât ceasul biologic este zădărnicit mai mult timp. Echilibrul de hormoni al organismului uman tipic fluctuează pe parcursul zilei […]
    Sănătate / 14 septembrie 2022 • 14:44
  • STUDIU. De ce ar trebui să te oprești din a adăuga sare în mâncarea ta

    Există un lung istoric de cercetări științifice care arată că o dietă bogată în sare este riscantă. Cercetătorii au urmărit participanții aproximativ nouă ani. Oamenii de știință au văzut cum oamenii care adăugaseră mai multă sare în mesele lor, avea șanse mai mari de deces prematur. Adăugarea de sare la masă este asociată cu o […]
    Știință / 19 august 2022 • 15:27
  • Țara care a aruncat mâncare de 6 miliarde de dolari

    În 2020, în Israel, au fost aruncate 2,5 milioane tone de mâncare, ceea ce a implicat costuri de 6 miliarde de dolari, potrivit Raportului Anual al Risipei Alimentare făcut de ONG-ul Leket și Ministerul Mediului din Israel. Mâncarea aruncată implică pierderi de 1.140 de dolari pentru fiecare gospodărie din Israel. 35% din mâncarea produsă anul […]
    Government / 27 decembrie 2021 • 15:04
  • Televizorul cu aromă, invenția unui profesor japonez. Vom putea „gusta” mâncarea de pe ecran

    Taste the TV folosește 10 recipiente cu arome pentru a creea gustul dorit. Taste the TV îți oferă experienţa de a mânca la un restaurant, la tine acasă. Taste the TV a fost conceput în ultimul an și va costa 875 de dolari. De multe ori te-ai uitat la videoclipuri culinare și te-ai întrebat ce […]
    Tehnologie / 24 decembrie 2021 • 16:22
  • Un nou produs românesc este recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană. Cum se prepară

    Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare în Registrul specialităților tradiționale garantate a denumirii „Salată tradițională cu icre de crap” (STG) din România. „Salata tradițională cu icre de crap” este un produs obținut din: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în […]
    Lifestyle / 1 octombrie 2021 • 11:33
  • Doi antreprenori au găsit soluția pentru cei care nu au timp să stea la masă: „Pauza la cutiuță”

    Și-au dat demisia și și-au deschis propriul business. Ramona și Rareș au creat „Pauza la Cutiuță”. Casa ta poate fi cel mai bun restaurant din oraș. Ani de zile au lucrat din fața calculatorului, iar pauza de masă era un sandwich mâncat în grabă pe birou. Anul trecut Rareș și Ramona au luat o decizie […]
    Business / 9 august 2021 • 20:38
  • Oracle a cumpărat un start-up românesc

    Gigantul american Oracle a cumpărat un start-up creat în România în 2013 Start-up-ul este dedicat comenzilor de mâncare online Segmentul a explodat în pandemie Gigantul american Oracle a cumpărat Gloria Food, un start-up creat în România în 2013 dedicat unei nişe care a explodat în pandemie: comenzile de mâncare online de la restaurante. Gigantul american […]
    Business / 2 iulie 2021 • 11:09
  • Cantități periculoase de metale toxice, descoperite în alimentele pentru bebeluși produse de patru companii

    Experții în alimentație din Statele Unite au facut cercetări la patru companii care produc alimente pentru sugari și copii Rezultatele au arătat că producătorii au vândut produse care au pus viața bebelușilor în pricol Standardele interne ale acestor companii permit folosirea unor cantități periculoase de metale toxice, iar în unele cazuri aceste bariere au fost […]
    Sănătate / 5 februarie 2021 • 17:00
  • Astronauții de pe Stația Spațială au organizat o cină de Ziua Recunoștinței. Mâncarea a fost preparată pe pământ, dar servită pe orbită

    Astronauții de pe Stația Spațială au organizat o cină de Thanksgiving Mâncarea a fost preparată pe Pământ și transportată pe orbită Singurul care n-a contribuit la masă a fost astronautul rus Americanii sărbătoresc Thanskgiving oriunde s-ar afla. Chiar și în spațiu. Iar astronauții americani de pe Stația Spațială i-au molipsit si pe colegii lor.Un japonez […]
    Lifestyle / 29 noiembrie 2020 • 12:40