• Ligia Deca a susținut o declarație de presă.
  • Ministrul Educației nu exclude posibilitatea prelungirii anului școlar, dacă greva va dura prea mult.
  • Referitor la elevii care vor să meargă la facultăți din străinătate, susține că la nevoie, ,,vom lua legătura cu omologii din alte țări pentru a explica situația”.

Ligia Deca a susținut o declarație de presă în care a precizat că elevii vor beneficia de posibilitatea de prelungire a cursurilor și a calendarelor de evaluări, adăugând că momentan, calendarul pentru Bacalaureat rămâne neschimbat,.

,,Termenul pentru încheierea mediilor pentru clasa a XII-a și clasa a XIII-a este de 2 iunie. În cazul în care va fi nevoie, vom prelungi acest termen în așa fel încât toți copiii să aibă situația școlară încheiată. Niciun elev nu va rămâne cu situația școlară neîncheiată. Niciun elev nu va rămâne fără posibilitatea de a susține examenul, fie Evaluarea națională, fie examenul de Bacalaureat” , a spus ministrul Educației.

Ligia Deca a fost întrebată de jurnaliști ,,pe ce se bazează” când afirmă că niciun elev nu va rămâne fără examenele susținute: ,,Este evident că dacă conflictul se va prelungi, vom avea această posibilitate de prelungire a cursurilor și de reprogramare a calendarelor de evaluări. Niciun elev nu va ajunge în situația în care să nu-și dea examenele de final de gimnaziu sau de liceu” .  

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Referitor la elevii care vor să meargă la facultăți în străinătate, ministrul susține că va lua legătura cu reprezentanții sistemelor educaționale din alte țări, ,,pentru a explica situația și pentru a încerca să-i ajutăm pe cei care au nevoie de un timp suplimentar pentru a putea depune documentele necesare” .

Citește și

FOTO. NASA vrea să condimenteze meniul astronauților printr-o producție de alimente provenite din spațiul îndepărtat

Ligia Deca: „Dacă greva din educaţie se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar. Mediile elevilor vor fi încheiate”

VIDEO. Un videoclip viral de pe YouTube sărbătorește cea de-a 17-a aniversare pe platformă. „Încă îl folosesc pentru a le face farse oamenilor”