• Afirmația vine după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, duminică
  • Elevii și preșcolarii vor merge luni la școală
  • Anisie: S-au livrat 8.057 de tablete numai în Capitală, toți copiii care au solicitat le-au primit

Rata de infectare în București este de peste 3 la mie, au anunțat azi oficialii Guvernului.

Comitetul pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, dar până atunci cursurile rămân pe scenariul hibrid, ca și până acum. La fel ca și în perioada stării de urgență, unul dintre părinți poate rămâne acasă, pentru a avea grijă de copil, dacă școlile trec în scenariul roșu. Copiii care au solicitat tablete le-au primit. Sunt 8057 de tablete care au fost livrate la nivelul Capitalei”, a spus Anisie, la Digi 24.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a spus, pentru Edupedu.ro că luni se va decide cum vor funcționa în continuare grădinițele și școlile.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

După ce prefectul Capitalei a afirmat că nu va convoca astăzi Comitetul, Monica Anisie a spus, pentru Edupedu.ro că „dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării”.

Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a spus Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai afirmat, în acest context, că în funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și de numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și de alte criterii de risc, Comitetul poate decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a activităților didactice pentru 14 zile și aici este vorba despre activitățile didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.