• Miniștrii BRICS ai educației s-au reunit în provincia Mpumalanga din Africa de Sud și au ajuns la un acord pentru a stabili un sistem autonom de clasificare a universităților.
  • Decizia vine ca urmare a îngrijorărilor exprimate cu privire la clasamentele actuale, care s-au confruntat cu critici pentru că nu au cuprins date imparțiale.
  • Tema centrală a reuniunii a gravitat în jurul necesității unei educații și formări responsabile în peisajul global modern.

Țările BRICS, mai exact Brazilia, Rusia, India și China, intenționează să lanseze un nou sistem de clasificare a universităților, scrie The Economic Times.

Miniștrii BRICS ai educației, reuniți în provincia Mpumalanga din Africa de Sud, au ajuns la un acord pentru a stabili un sistem autonom de clasificare a universităților. Tema centrală a reuniunii a gravitat în jurul necesității unei educații și formări responsabile în peisajul global modern.

Această inițiativă a fost determinată de un consens comun al liderilor de departamente care au recunoscut limitele metodologiilor actuale de clasificare, iar decizia vine ca urmare a îngrijorărilor exprimate cu privire la clasamentele actuale, care s-au confruntat cu critici pentru că nu au cuprins date imparțiale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

BRICS: Comunitatea educațională globală are nevoie de un nou cadru de evaluare

Konstantin Mogilevsky, ministrul adjunct al științei și al învățământului superior din Rusia, a subliniat faptul că comunitatea educațională globală are nevoie de un nou cadru de evaluare.

Ca exemplu o carieră de designer de produse este atât incredibil de interesantă, cât și dificilă, iar profesioniștii cunoscuți sub numele de designeri de produse sunt însărcinați cu determinarea dimensiunii, greutății și compoziției fiecărui produs fabricat, inclusiv șamponul, pasta de dinți, săpunul, detergentul praf și numeroase alte articole de natură similară.

Citește și: