O echipă de 12 studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat competiția Formula Student desfășurată în Portugalia

O echipă de 12 studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat competiția Formula Student desfășurată în Portugalia, cu o mașină de curse. În total, pe parcursul competiției tinerii au parcurs 5 probe. În același timp, echipa a primit și premiul special „Formula Student Portugal”.

La linia de start s-au aliniat 16 universități din 7 țări europene. Tinerii au avut 5 probe de parcurs: accelerație, autocross, skid pad anduranță și eficiență. A fost prima participare la o asemenea competiție a echipei BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov, iar studenții au lucrat timp de 8 luni. Mai exact, au conceput de la zero mașina de curse și au pregătit-o pentru competițiile internaționale pentru că tinerii mai urmează să participe la concursuri în Spania și Croația.

Competiția din Portugalia s-a desfășurat în perioada 1-5 august, pe circuitul „Kartodromo Castelo Branco”. Pentru echipa BlueStreamline urmează încă două competiții în această vară, pe circuitele din Spania și din Croația.

Citește și:

Exit mobile version