• O explozie masivă a avut loc în portul din Derince, Kocaeli, la est de Istanbul, în Turcia.
  • Potrivit CNN Turk, explozia s-a produs într-un lift în timpul încărcării unei nave cu cereale în apropierea portului.
  • Cinci persoane au fost rănite în urma exploziei, iar sunetul puternic al acesteia s-a auzit chiar și în Golful Gölcük. Primarul Derince, Zeki Aygün, a declarat că explozia a fost atât de puternică încât a fost confundată inițial cu un cutremur.

UPDATE ORA 17.09

Numărul răniților în explozia de la Kocaeli a crescut la 12. Au apărut noi imagini ale exploziei.

UPDATE ORA 16.20

O altă stare de urgență gravă în Turcia: publicațiile locale raportează un incendiu la o fabrică chimică din provincia Tekirdag din vestul țării.

UPDATE ORA 15.45

Numărul răniților în explozia portului turc a crescut la 10, spun autoritățile locale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

UPDATE ORA 15.41

5 persoane ranite in timpul exploziei au fost transportate la spital unde au fost tratate de echipele medicale venite la fata locului.

Primarul Derince Zeki Aygün, care a fost conectat la emisiunea CNN TÜRK, a declarat: „Ne-am îngrijorat că a avut loc un cutremur cu zgomot puternic la ora 14.40, apoi am aflat că a avut loc o explozie. Nu știm cauza exploziei, prietenii noștri lucrează momentan la operațiunea de evacuare. Important! Am văzut 4 răniți, au plecat în picioare, nu a fost foarte grav. Stăteau în picioare,erau foarte sănătoși. Eram la un kilometru, am venit la fața locului imediat când am am simțit. S-a simțit de la Gölcük. Incidentul a avut loc complet într-o zonă de 25 de metri. Incidentul a fost grav, dar local. Grâul se golește cu linguri, se verifică dacă este cineva sub el. Aici sunt aproape 40 de silozuri. Au explodat două . Prietenii care lucrează aici poartă măști pentru a se proteja de praf. A avut loc o explozie în unele dintre ferestre, care erau exact în concordanță cu explozia”, a spus el.

Șeful Departamentului De Pompieri Kocaeli , Ömer İslamoğlu, a declarat: „Știm că avem 5 persoane rănite, i-am trimis la spital cu ambulanțe. În prezent, îi vedem ca fiind ușoare, unul dintre ei pare a fi mai grav. Nu avem nicio informație. despre cauza exploziei încă”.

MOMENTUL EXPLOZIEI ESTE PE CAMERA DE SECURITATE

Momentul exploziei din silozul Turkish Grain Board ( TMO ) A Fost Reflectat Pe Camera De Securitate.

Unul dintre silozele de grâu a explodat

Corespondentul CNN TÜRK, Hasret Kaya, a declarat: „S-a aflat că unul dintre silozurile de grâu a explodat. Se crede că s-a întâmplat în timp ce o navă cumpăra grâu în acel moment. S-au luat măsuri rapid în zona înconjurătoare. Am spus că se datorează la silozul de grâu, dar dacă s-a făcut sau nu o întreținere periodică. A fost din cauza comprimării gazelor, autoritățile nu au făcut încă o declarație. „Acest lucru va deveni clar în perioada următoare. Acestea sunt informațiile pe care le-am primit de la regiune. Au fost luate măsuri în unele părți ale zonei portuare”, a spus el.

Știre inițială

O explozie masivă a fost raportată în portul din Derince din Kocaeli, la est de Istanbul, în Turcia. Un număr mare de echipe au fost trimise în regiune. Sunetul exploziei s-a auzit și de la Gölcük.

O explozie în apropierea portului din Deringe turc a avut loc într-un lift în momentul încărcării unei nave cu cereale, susține CNN Turk.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de filmat. Patru persoane au fost rănite în explozie.

Sunetul exploziei s-a auzit din multe părți ale Golfului.

Primarul Derince Zeki Aygün a spus: S-a auzit zgomotul unei explozii. „Am crezut că este un cutremur. Am văzut că silozul TMO a explodat. Am trimis patru prieteni răniți la spitale”.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată un val înalt și dens de fum care se ridică peste Marea Marmara. Epicentrul este situat la aproximativ 100 km de Istanbul. La fața locului au fost trimise echipe de urgență.

Citește și: