• O echipă de studenți din Cluj a inventat brățara cu vibrații.
  • Brățara cu vibrații este pentru persoanele cu deficiență de auz.
  • Brățara cu vibrații le-a asigurat studenților un loc în finală.

Persoanele cu deficiență de auz iși adaugă un accesoriu nou la ținută – nu doar că arată bine, dar ii ajută și sa simtă muzica.

O echipă de studenți de la Cluj a inventat brățara care transformă muzica în vibrații – le-a adus un loc în finală la competiția Internet of Things Student Challenge. Brățara este pentru persoanele cu deficiență de auz – se pune pe încheietură, microfonul captează sunetele și sunt transmise sub formă de vibrații. Nu vor mai rata niciodată festivalurile și concertele – cel care o poartă poate dansa în sfârșit pe ritm.

„Brățara se pune pe încheietură, are un microfon care captează sunetele exterioare, apoi sunetul este procesat și trimis la niște motorașe care vibrează în ritmul muzicii.
Are un buton de pornire, brățara începe să capteze suntele și vibrează pe ritmul muzicii, iar purtătorul poate dansa, simțind muzica deși nu o aude”, a declarat unul dintre studenții implicați în proiect.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

Brățară pentru surzi, care convertește muzica în vibrații, invenție a studenților Universității Tehnice din Cluj / S-au calificat în finala competiției studențești ”Internet of Things Student Challenge” .

Citește și