• Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi transmite că cei mici au nevoie de educaţie sexuală.
  • Totuşi, denumirea i se pare cam mult.
  • Copilul tău are deja în curriculă educaţia sanitară, dar e ţinută în sertarele catedrelor.

Iulian Cristache e preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi şi spune că proiectul pentru educaţie sexuală adoptat de parlamentari nici nu trebuia făcut.

Dacă nu ştiai, copilul tău are deja, în curriculă, un astfel de program – „educaţie pentru sănătate”, doar că e ţinut în sertarele catedrelor de către directori, pentru a lăsa profesorii să îşi completeze orele cu alte materii.

Iulian consideră necesare astfel de subiecte, dar nu crede că denumirea de „educaţie sexuală” e cea mai adecvată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Avem nevoie de educaţie sexuală, la ciclul gimnazial, cu o curriculă adaptată în funcţie de vârstă, adaptată şi predată de către profesionişti, pentru că avem situaţii când nu avem profesionişti. Și nu de către profesorul de sport, de matematică”, declară Iulian Cristache, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

„Este nevoie, atât timp cât elevul este minor, de acordul părintelui. Mi se pare un pic cam mult să-mi spui că vii cu o disciplină cu denumirea educaţie sexuală. La ciclul primar putem vorbi despre educaţie despre sănătate, astfel încât copiii să fie învăţaţi cum să îşi igienizeze corpul.

Avem un opţional care se numeşte educaţie pentru sănătate, de peste 10 ani şi care nu este adus la cunoştinţa părinţilor. Nu e adus la cunoştinţa părinţilor nu pentru că nu ar avea cine să îl predea, ci pentru că domnii directori nu vor să le aducă la cunoştinţă, astfel încât are posibilitatea să completeze nişte norme didactice ale profesorilor de alte discipline”, adaugă Iulian Cristache.