- Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi transmite că cei mici au nevoie de educaţie sexuală.
- Totuşi, denumirea i se pare cam mult.
- Copilul tău are deja în curriculă educaţia sanitară, dar e ţinută în sertarele catedrelor.
Iulian Cristache e preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi şi spune că proiectul pentru educaţie sexuală adoptat de parlamentari nici nu trebuia făcut.
Dacă nu ştiai, copilul tău are deja, în curriculă, un astfel de program – „educaţie pentru sănătate”, doar că e ţinut în sertarele catedrelor de către directori, pentru a lăsa profesorii să îşi completeze orele cu alte materii.
Iulian consideră necesare astfel de subiecte, dar nu crede că denumirea de „educaţie sexuală” e cea mai adecvată.
TOP ARTICOLE
- Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe bani. Cuplurile au făcut „Turul Franţei“ la nivel de prostituţie
- China a folosit „din greșeală” teste anale pentru depistarea COVID-19 pe diplomații americani
- O studentă a fost ucisă în bătaie de fostul iubit. Vecinii au sunat de șapte ori la poliție
„Avem nevoie de educaţie sexuală, la ciclul gimnazial, cu o curriculă adaptată în funcţie de vârstă, adaptată şi predată de către profesionişti, pentru că avem situaţii când nu avem profesionişti. Și nu de către profesorul de sport, de matematică”, declară Iulian Cristache, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
„Este nevoie, atât timp cât elevul este minor, de acordul părintelui. Mi se pare un pic cam mult să-mi spui că vii cu o disciplină cu denumirea educaţie sexuală. La ciclul primar putem vorbi despre educaţie despre sănătate, astfel încât copiii să fie învăţaţi cum să îşi igienizeze corpul.
Avem un opţional care se numeşte educaţie pentru sănătate, de peste 10 ani şi care nu este adus la cunoştinţa părinţilor. Nu e adus la cunoştinţa părinţilor nu pentru că nu ar avea cine să îl predea, ci pentru că domnii directori nu vor să le aducă la cunoştinţă, astfel încât are posibilitatea să completeze nişte norme didactice ale profesorilor de alte discipline”, adaugă Iulian Cristache.
- Se schimbă modul de calcul al incidenței COVID-19. În ce fel îți va schimba viața noua modalitate
- Mai mulţi diplomaţi ruşi au trebuit să împingă un cărucior feroviar pentru a ieşi din Coreea de Nord
- Meteo, 26 februarie. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă
- Câinii lui Lady Gaga au fost furaţi. Persoana care îi plimba a fost împuşcată
- Eficiență slabă la DNA: din 105 dosare legate de corupția în pandemie, doar 5 dintre acestea au fost soluționate. Câte au fost clasate