• Cîţu spune, după ce a participat alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului școlar, că a luat „invitația ca atare”.
  • Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone.
  • Piedone este condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

Premierul Florin Cîţu spune, după ce a participat alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului şcolar, că a luat „invitaţia ca atare” şi a mers la eveniment. Rudelor victimelor de la Colectiv le transmite să aştepte ca justiţia să îşi facă datoria.

Întrebat miercuri cum explică faptul că a stat alături de primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, Cîţu a răspuns: „Am fost invitat de ministrul Cîmpeanu şi de doamna director de la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită care şi-a asumat un program pilot. Așa a fost invitația făcută către mine, am luat-o ca atare şi am mers la eveniment”.

Întrebat dacă are un mesaj pentru rudele supraviețuitorilor de la Colectiv, premierul a spus: „să așteptăm cu toții ca justiția să își facă datoria”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

„Să îţi fie ruşine domnule prim ministru. Cîţu îşi negociază susţinerea în Parlament unde Piedone are ceva prieteni”, a scris pe pagina sa de facebook, Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei „Colectiv”.