• Există părinți care doresc ca școala online să continue
  • Motivul principal este teama de a nu aduce virusul acasă
  • Elevii cu simptome sau vulnerabili şi cei care au în familie persoane cu vulnerabilităţi, pot învăţa de acasă

Există părinţi care doresc pentru copiii lor ca şcoala să fie tot online. Motivul principal este teama de a nu aduce acasă virusul.

În această situaţie este şi Mălina, mama unui băiat de clasa a VIII-a. Este una dintre mamele care nu vrea sa îşi lase copilul să se ducă la şcoală. Totul pentru că are în familie o situaţie medicală. Ea spune că are toate condiţiile să lucreze de acasă, şi astfel nu merită să-şi expună membrii familiei.

„Ei (copiii) probabil nu fac forme grave. De multe ori nu se ştie dacă sunt bolnavi dar poate să fie purtători la fel de periculoşi”, a spus Mălina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Elevii cu simptome sau vulnerabili şi cei care au în familie persoane cu vulnerabilităţi, pot învăţa de acasă. Acest lucru se aplică şi în cazul profesorilor care prezintă simptome.

„Ne-am descurcat bine în online până acum şi având şansa să alegem nu ar avea rost să îl trimit la şcoală şi să se înghesiue şi mai mult în bănci cu alţi copii care poate nu au şansa şi nu au condiţiile să lucreze de acasă”, a adăugat Mălina.

Nu uităm de homeschooling, care rămâne o variantă sigură pentru mulţi. Ilinca Dascălu este în clasa a X-a, face homeschooling şi spune de ce ar vrea să facă asta în continuare.

„Eu fac pe o platforma online, unde nu am nevoie de profesori as că îmi e mult mai uşor nu trebuie să mă complic cu meetingul de pe zoom. Am materia acolo, am exerciţii şi nu depind de altcineva să îmi predea sau să mă asculte, pot şi singură să fac asta şi pot face oricând şi oriunde. Nu m-a afectat absolut deloc pandemia, eu mi-am continuat treaba mea în mod normal şi o să mi-o continui şi după”, a spus Ilinca.