• Din 100 de elevi, 89 înţeleg cuvintele, dar nu şi sensul lor.
  • Suntem pe primul loc în UE la rata abandonului școlar.
  • Peste 40.000 de tineri pleacă anual în afară la studii.

Educația din România are nevoie de un restart, asta arată cifrele: din 100 de elevi, 89 înţeleg cuvintele, dar nu şi sensul lor. Suntem pe primul loc în UE la rata abandonului școlar, iar în fiecare an, peste 40.000 de tineri spun pas” universităților românești și pleacă în afară la studii.

Statul ar trebui să facă multe pentru că acest procent este unul îngrijorător, ar trebui să se întrebe de ce pleacă tinerii absolvenți de liceu din țară. După părerea mea, sunt cel puțin trei motive pentru care ei pleacă și care ar trebui avute în vedere de statul român, de guvern, de ministerul Educației”, a spus Anca Tîrcă, expert în educație.

Expertul susține că în primul rând, tinerii pleacă pentru că în străinătate sunt mai multe oportunități, fiind programe variate, care sunt adaptate la lumea modernă, la interesele tinerei generații, au sisteme moderne de predare, au focalizare pe cercetare. În al doilea rând, tinerii pleacă din cauza nivelului scăzut al universităților românești pentru că programa încă este una veche. Al treilea motiv ar fi nivelul foarte de jos al dezvoltării țării, eșecul politicienilor, susține Anca Tîrcă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: