• În ultimii ani, materiile s-au schimbat, iar unele au fost înlocuite
  • În locul denumirilor „clasice” au apărut tot felul de prescurtări care pun părinții în dificultate

Cât de ușor te-ai acomodat cu orarul copilului tău? Știi și tu că de câțiva ani materiile s-au schimbat, unele au fost înlocuite, iar în locul denumirilor „clasice” au apărut tot felul de prescurtări care pun părinții în dificultate.

Andreea este mamă și are o fată în clasa a doua. A avut nevoie de câteva săptămâni să învețe și să se acomodeze cu orarul fetei ei.

Andreea Dumbravă, mamă: „A fost nevoie de o perioadă de ajustare, recunosc. Când am văzut prima dată orarul era plin de prescurtări. Nu am înțeles absolut nimic. Am mai văzut o materie care se numește MM, și prima mea presupunere a fost că asta e matematică. Ei bine nu, este muzică și mișcare“.

Aris este fiica ei. Pentru ea lucrurile stau altfel. Din punctul ei de vedere totul este normal și nu înțelege de ce mama ei a fost așa nedumerită când a trebuit să o ajute să își facă ghiozdanul.

Aris Maria, elevă: „Mie mi s-a părut normal când am văzut orarul. Mami nu înțelege prescurtările, numai că eu le înțeleg“.

Pe lângă prescurtări, materiile s-au mai schimbat sau au fost înlocuite încă din 2014-2015, iar acest lucru este în avantajul copilului tău. Schimbarea programei îl poate ajuta pe elev să se dezvolte mai bine, să comunice mai ușor și să aplice tot ce a învățat la școală în societate.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Rareș Cîrligeanu este expert în educație. Uite ce spune el despre aceste update-uri ale materiilor: „În planurile cadru avem niște materii foarte interesante care sunt cerute de foarte mult timp și care sunt foarte interesante. Pentru gimnaziu vorbim despre educație socială. Asta implică gândirea critică, studiul drepturilor, studiul culturilor și intercultural“.