• Primăria Capitalei pune la dispoziție cinci spații pentru părinții care nu au cu cine să lase copiii pe perioada vacanței
  • Nicușor Dan: „Nu redeschidem școala pe care Guvernul a închis-o, ci este un program similar de afterschool”
  • Elevii vor putea sta 2 – 4 ore, în funcție de fiecare

Elevii au intrat în vacanță pentru o lună. Dacă pentru mulți copii vacanța este motiv de bucurie, pentru părinți este un stres în plus. Cei care nu au cu cine să îi lase pe cei mici acasă sunt în căutare de bone sau afteschool-uri.

Pentru două săptămâni părinții din București își pot lăsa copii în cele cinci locații propuse de primăria Capitalei: Muzeul Copiilor, hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului și sediul Corului Național de Cameră Madrigal. Asta se va întâmpla din 12 aprilie. Primarul Capitalei Nicușor Dan a vorbit la Aleph News despre inițiativă.

„Pe site-ul primăriei și pe aceste site-uri ale celor două instituții ale noastre veți găsi foarte curând formularele de înscriere. E vorba de săptămânile între 12 și 23 aprilie, adică săptămânile în plus de vacanță anunțată recent”, a spus Nicușor Dan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Programul se adresează elevilor de până în 12 ani

„Tot programul e pentru copiii de până la 12 ani, iar dintre acești, copiii de până la opt ani sunt alocați la Opera Comică pentru Copii și Corul Madrigal, care au trei locații. Copiii mai mari, între opt și 12 au două locații: Muzeul Copiilor și Hub Afi Cotroceni”, a adăugat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a spus că programul va funcționa pe modelul unui afterschool, iar măsurile sanitare vor fi asigurate.

„Nu este școală. Nu redeschidem școala pe care Guvernul a închis-o, ci este un program similar de afterschool. Afterschool este permis în continuare, pentru că acolo sunt grupe de mai puțini copii și se poate menține distanța socială. Chiar dacă vorbim de mulți copii de 1.200 de copii de fapt, sunt copii care sunt în grupe mici astfel încat ei pot să mențină distanța”, a spus Nicușor Dan.