• Orban vrea sancțiuni pentru profesorii care refuză să predea online
  • Profesor de matematică spune că nu poate fi obligat să fie filmat
  • Contractul de muncă se modifică doar cu acordul părților

Profesorii care refuză să predea online ar putea fi sancționați.
E măsura pe care vrea să o ia Orban. Premierul e decis și să modifice Legea Educației, dacă e nevoie.


Să-i pedepsească pe profesorii care nu fac lecții și cu cei de acasă. Puțini, spune tot Orban, care admite că majoritatea profesorilor se adaptaează și își fac datoria.


Adrian Enache, profesor la licetul teoretic Nicolae Iorga, e de părere că legea e de partea profesorilor.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Adrian Enache, profesor de matematică: „Nu poți să-l obligi pe profesor să-și filmeze ora sau să accepte să fie filmat în timpul orei. Nu poți să-l obligi să lucreze simultan și cu grupa de acasă și cu grupa de la școală. Nu există și nu vor exista căi legale prin care să-i obligi pe profesori să accepte să fie filmați sau să accepte să facă muncă dublă”

Costel Gîlcă, avocat specializat în drepturile omului, spune că un contract individual de muncă se modifică doar cu acordul părților. Deci, profesorii sunt salvați.

Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii: „Dacă profesorul nu vrea să încheie un act adițional la contract, prin care să se prevadă că va lucra și de acasă, angajatorul este obligat să-l plătească. Dacă profesorul nu este de acord, nu poți tu să vii Guvern să-l sancționezi. Nu există niciun cadru legal, pentru a se lua măsuri împotriva profesorilor, ba din contră, există cadrul legal prin care profesorul să refuze să predea de acasă”