• Peste 164.000 de elevi au participat luni, 5 februarie, la simularea probei de Limba română.
  • A doua zi, circa 163.600 au participat la proba de Matematică.
  • În același timp, peste 90 de copii au obținut nota 10 la această disciplină.

Rezultatele simulării probelor de la Evaluarea Națională, publicate vineri de Ministerul Educației, arată că peste 4 din 5 elevi de clasa a VIII-a (82,67%) nu au reușit să ia măcar nota 7 la proba scrisă la Matematică. În același timp, peste 90 de copii au obținut nota 10 la această disciplină, scrie Edupedu.ro.

Peste jumătate din elevi nu au luat nota 5 (52,63%) la Matematică, arată datele citate.

Cred că este starea generală a învățământului nostru. Dacă nu aș putea generaliza un pic, cam cum se află și țara în ansamblul ei. Aceste rezultate reflectă o stare într-un anumit fel, o stare de parcurs. Nu cred că la Evaluarea Națională vor fi asemenea rezultate, a spus Cătălin Ciupală, profesor de matematică, la Aleph News.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

La simularea din 2023, circa 120.000 de elevi de clasa a VIII-a nu luau nota 7 la Matematică (72% dintre ei). Erau, totodată, 1.300 de note de 10.

La proba de limba română de la simularea EN VIII 2024, mai mult de un sfert din elevi nu au luat nota 5, arată datele ME. Aproape 74% au luat 5 sau mai mult.

Amintim că peste 164.000 de elevi au participat luni, 5 februarie la simularea probei de Limba română și, a doua zi, circa 163.600 la proba de Matematică, potrivit datelor Ministerului Educației.

  • Conform calendarului simulării EN VIII 2024, tot astăzi, vineri, 23 februarie, elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală.
  • Mai exact, potrivit surselor Edupedu.ro, rezultatele se vor transmite spre centrele de examen vineri și, mai departe, spre unitățile de învățământ arondate centrului respectiv, pentru a fi prezentate și discutate cu fiecare elev, a transmis profesorilor comisia responsabilă cu organizarea simulării
  • De menționat că elevii din 25 de județe și București au vineri, 23 februarie, ultima zi de vacanță mobilă, așa că ar putea să le afle prin mail/mesagerie de la profesori sau, dacă nu, luni, 26 februarie, în prima zi de cursuri din modulul 4

Citește și: