• Italia alocă peste 28,00 de miliarde de euro pentru educație.
  • România și Italia nu investesc în pregătirea elevilor pe piața muncii.
  • Digitalizarea trebuie introdusă atât pentru elevi cât și pentru profesori.
  • Director HR: „Utilizarea programelor Office este un must pentru a fi angajat”.

România nu e singura țară care stă prost la capitolul investiții în educație. Și italienii au probleme, dar iau măsuri. Vor aloca peste 28 de miliarde de euro pentru a digitaliza școlile. Paula este studentă în Italia și învață acolo de când avea 8 ani. Spune că sistemul de învățare este vechi și rigid.

Paula Bucea, studentă: „Încă avem foarte multe cărți după noi. Învățământ prea puțin tehnologic. Școala nu te pregătește pentru domeniul ăsta, pentru muncă deci dacă vrei să excelezi în domeniul ăsta trebuie mai ales să te pregătești singur.”

România și Italia mai au o problemă: NU pregătesc elevii pentru piața muncii. Iar asta este un impediment la angajare, spune expertul în educație Anca Țîrcă.

Anca Târcă, expert în educație: „Trebuie o colaborare foarte bună între reprezentanții pieței muncii, între antreprenor, mediu de afaceri și educație. Este nevoie de digitalizare mai ales că România este pe ultimul loc la capitolul competențe digitale.”

Lavinia Țurcanu este director la o agenție de HR și are câteva ponturi pentru tinerii care își caută un loc de muncă.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!


Lavina Țurcanu, director HR: Recomand ca după școală să facă anumite cursuri de formare dar conexe cu școala respectivă. Abilități motivaționale pe care nu le învață, iar la școală și care îi ajută să fie pro activi.”