• România se află pe locul 3 din Europa unde bullying-ul este prezent
  • Bullying-ul duce la abandonul şcolar care a ajuns acum la 11,3 %
  • 3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi și amenințați

Chiar și cu școala online, bullying-ul continuă să fie o problemă reală. OMS a investigat fenomenul la nivel european și a clasat țara noastră pe locul trei la acest capitol.

De exemplu, 17% dintre copiii de 11 ani au recunoscut că și-au agresat colegii cel puțin de trei ori în luna anterioară.
Raisa Humeniuc, editor corespodent Aleph News, a analizat statistica.

Ce se întâmplă în școlile din țara noastră

Cifrele sunt într-adevăr îngrijorătoare și ar trebui să ne grăbim în a găsi soluții să estompăm acest fenomen. De exemplu, în rândul copiiilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, procentajul este și mai mare. 23% dintre ei au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori într-o singură lună. Bullying-ul merge până într-acolo încât 3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi sau sunt amenințați cu bătaia, iar 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Care sunt efectele acestui fenomen

Bullying-ul duce la abandonul şcolar, care a ajuns acum la 11,3 %. În plus, este o problemă foarte serioasă care poate duce chiar la suicid. Sunt copii care se confruntă zi de zi cu situaţii de acest fel care îi pot afecta ca viitori adulţi.

După mai multe scene înfiorătoare de bullying între elevi, care au ajuns să fie mediatizate, autoritățile au luat anul trecut măsuri. Au creat poliția școlară care are rolul de a preveni și combate astfel de fapte.

Pe de altă parte, în școlile din România am avea nevoie de mai mulți psihologi care să fie mai apropiați de elevi. În momentul de față avem un consilier la sute de elevi şi de cele mai multe ori și acela este fără experienţă în domeniu, iar acest lucu nu este de ajuns.