- Sâmbătă, la Gala Părinților, Ana Băiescu, Dr. Psiholog cognitiv comportamental, îți explică cum poți vorbi ,,pe limba copilului tău”.
- Ana Băiescu: „Parenting-ul este despre părinți, nu este despre copii”.
- Ana Băiescu: „Este foarte important să ne uităm la spațiul dintre părinți și copii”.
Care este cel mai bun model de parenting? Părerile sunt împărțite, iar răspunsul poate depinde de la caz la caz. Dar cum îți faci copilul să înțeleagă că ,,nu” înseamnă ,,nu”, în situațiile în care primește un refuz? Sâmbătă, la Gala Părinților de la Ateneul Român, Ana Băiescu, Dr. psiholog cognitiv comportamental, îți explică cum poți vorbi ,,pe limba copilului tău”.
Advertisment
Cum ar trebui să procedeze un părinte atunci când copilul primește un ,,nu”?
„Este foarte important să ne uităm la spațiul dintre părinți și copii. Este o punte între cei doi și trebuie să vedem cum reacționează copilul atunci când i se impune limite. Fiecare dintre noi tânjim după iubire și vrem să primim acea parte de validare. Mama ar avea nevoie în acele momente de un zâmbet aprobator, mai ales dacă suntem în spațiul public. Avem nevoie de cineva care să ne încurajeze nu să ne judece. Apoi, ca părinte, trebuie să înțeleg că în spatele copilului stă o frustrare și are nevoie de un alt adult calibrat care să vină către el încercând să îi ofere un spațiu care să îi dea voie să trăiască emoția respectivă”, a declarat Ana Băiescu, Dr. psiholog cognitiv comportamental, pentru Aleph News.
Citește și
Recomandări
- Alessandro Michele este noul director de creație al Valentino
- Marine Le Pen este acuzată de deturnarea de fonduri europene
- De doi ani, inflația e pe primul loc în topul îngrijorărilor
Partenerii noștri