- Activitățile în natură sunt preferate în rândul copiilor
- Ionela îți spune că este foarte important ca cel mic să se conecteze cu natura
- Prin educația în natura cei mici învață artă, biologie și știință
Dacă vrei ca cel mic să își dezvolte curiozitatea într-un mediu sănătos, există o soluție. Educația în natură, cunoscută și ca educația outdoor, cuprinde jocuri, activități și lecții desfășurate în aer liber.
Advertisment
Și în România se practică o astfel de educație. Gabriel este clasa a-VIII-a și ar renunța oricând la ora din clasă pentru o oră petrecută în natură. Iubește să meargă cu bicicletă.
„Am vrut să ies afara și să merg cât mai mult. Am făcut, ieri, 17 kilometri cu bicicleta”, a spus Gabriel Paraschiv.
Recomandări
Ionela este mama lui Gabriel. Știe cât de mult iubește copilul său natura, așa că îl duce la activități educative în aer liber oricând are ocazia.
„Facem mai mult drumeții pe munte, pentru că ne place foarte mult, mergem în parcuri de aventură, plimbări cu bicicleta, plimbare pe jos, musai. În fiecare seară avem plimbarea în familie, pe jos”, a spus Ionela Paraschiv.
Iar dacă te întrebi unde poți desfășura astfel de activități cu cel mic o soluție ar fi „Școala Pământului”. Este un proiect educațional care oferă copiilor educație integrală în natură. Ioana este fondatoarea școlii și spune că părinții sunt încântați de idee. Cei mici învață artă, știință și biologie.
„Am mai avut o săptămână dedicată silvoterapiei, o activitate care presupune șă explorezi pădurea, să te conectezi cu tot ce înseamnă pădurea și să te bucuri de natură. Copii au învățat să se relaxeze, să privească, să analizeze anumite elemente pe care le-au întâlnit”, susține Ioana Duică, fondatoarea „Școlii Pământului”.
Partenerii noștri