• Unele facultăți își redeschid porțile, iar altele, platformele online
  • Peste 540.000 de studenți încep luna aceasta cursurile universitare

În mod tradițional, astăzi era data când se umpleau marile orașe de studenți. Pandemia a schimbat și treaba asta. Un procent covârșitor dintre universitățile din România au hotărât să țină cursurile online.

La Universitatea din București, facultățile încep astăzi ceremoniile de deschidere a anului universitar după un program propriu, fie online pe Zoom, fie în aer liber.

Studenții care s-au înscris la SNSPA, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, trebuie să știe că deschiderea se va desfășura exclusiv online, pe Zoom.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Același lucru se va întâmpla astăzi și la universitatea Ovidius din Constanța.

La Universitatea de Medicină din București deschiderea noului an va avea loc tot astăzi în curtea universității, în aer liber.

La Cluj la Universitatea “Babeș-Bolyai”, festivitatea de deschidere a avut loc deja pe 28 septembrie în aula universității și a fost transmisă live pe Youtube. Aici cursurile vor fi ținute fie clasic, fie hibrid, fie exlclusiv online, în funcție de decizia fiecărei facultăți.

La fel ca la Cluj, și cele mai cunoscute universități din Iași și Timișoara au organizat zilele trecute festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Generația 2020 are cea mai numeroasă generaţie de absolvenţi de liceu din ultimii cinci ani, peste 100.000, iar mulți dintre ei au ales să studieze mai departe. În toată țara. sunt peste 540.000 de studenți care încep luna aceasta cursurile universitare