• Sindicatele din Educație acuză Ministerul Finanțelor că blochează angajările în școli.
  • Reprezentanții profesorilor consideră abuzivă, dar și disprețuitoare atitudinea Ministerului Finanțelor.
  • Sindicaliștii atrag atenția că poate fi afectată „buna desfășurare a procesului educațional”, atunci când lipsește „resursa umană”.

2024 aduce tot nemulțumiri în sistemul educațional. Avem salarii mai mari, dar avem alte probleme. Sindicatele din Educație acuză Ministerul Finanțelor că blochează angajările în școli. Reprezentanții profesorilor consideră abuzivă, dar și disprețuitoare atitudinea Ministerului Finanțelor de a refuza avizarea memorandumului privind ocuparea posturilor devenite vacante în anul 2023.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER” – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de negociere colectivă învățământ preuniversitar și învățământ superior – consideră abuzivă, dar și disprețuitoare față de educația din România atitudinea Ministerului Finanțelor de a refuza avizarea memorandumului privind ocuparea posturilor devenite vacante în anul 2023. Sindicaliștii atrag atenția că poate fi afectată „buna desfășurare a procesului educațional”, atunci când lipsește „resursa umană”

„Înțelegem preocupările Ministerului de Finanțe, însă riscurile pot să fie unele mari pentru că în învățământ sunt posturi cheie care vin de la cel mai de jos nivel de competență, de la oamenii care lucrează pe întreținere, de exemplu, și nu e greu să ne dăm seama că dacă se eliberează un post pe îngrijitor curățenie și era unic la nivel de școală sau erau două pe două ture, atunci lipsa unui astfel de om ar duce și la riscuri sanitare. Ca să nu mai vorbim de administrator, care înseamnă o legătură a școlii cu nevoile pe care aceasta le are. Cred că o decizie de blocare a posturilor în învățământ poate avea consecințe pe foarte multe paliere”, a explicat Marian Anghel, director la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Citește și