• 80% dintre profesori își doresc ca anul școlar să fie organizat în continuare sub forma modulelor, nu a semestrelor.
  • Totuși, jumătate dintre părinții elevilor sunt de părere că organizarea pe semestre este mult mai eficientă decât reforma ministerului.
  • 60% dintre elevi își doresc ca anul școlar să fie organizat în continuare sub forma modulelor.

80% dintre profesori își doresc ca anul școlar să fie organizat în continuare sub forma modulelor, nu a semestrelor, arată un nou sondaj realizat de Ministerul Educației. 60% dintre elevi au exact aceeași opinie, în special cei din ciclul liceal și gimnazial. Motivele sunt simple: gestionarea eficientă a programei, mai mult timp liber sau reducerea stresului notelor, Totuși, jumătate dintre părinții elevilor sunt de părere că organizarea pe semestre este mult mai eficientă decât reforma ministerului.

Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, spune că în foarte multe țări învățământul se desfășoară după această procedură, modulelor.

Radu Gologan: „Nu știu dacă dacă e bine să împărțim în patru module, în cinci module, în șase modul învățământul românesc, fără să ne facem niște programe care să fie adaptate acestui sistem. Programele noastre au fost concepute după sistemul de semestre sau după trimestre.”

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Citește și