• Cluj Napoca se află în top 10 cele mai bune orașe din punct de vedere al satisfacției locuitorilor
  • 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești o slujbă bună la Cluj-Napoca
  • 74% dintre membrii comunității spun că au încredere în oamenii din Cluj

Cluj-Napoca este în top 10 cele mai bune orașe din punct de vedere al satisfacției locuitorilor. 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești o slujbă bună la Cluj-Napoca.

Unde se situează Clujul

Clujul a obținut un scor foarte bun la nivel european. Din punct de vedere al facilităților la locul de muncă, Clujul se clasează pe locul 2 în UE, primul fiind orașul Praga. Tot în top avem și încrederea în oameni. Clujul se mândrește cu un procentaj de 74% de membrii ai comunității care au încredere în oameni. Municipiul este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a. Nu este totul perfect, dacă privim și partea goală a paharului – raportul analizează și aspectele negative pe care cetățenii le resimt în orașele în care locuiesc.

O problemă este corupția. Și aici orașele românești, București și Cluj-Napoca sunt în top, cu cele mai ridicate procente, alături de Zagreb și Palermo. Cu toate acestea, datele nu sunt atât de nefavorabile, în coada clasamentului – din punct de vedere al satisfacției, încrederii în oameni sau varietatea în domeniul muncii, avem Palermo, Atena, Istanbul, Tirana și lista continuă. Dar iată concluzia. Cluj-Napoca stă la masă cu Copenhaga, Geneva sau Zurich, într-un clasament care include 83 de orașe. Iar urcarea în fruntea topului s-a realizat în ultimii 5 ani.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Citește și