• Parisul a fost din nou numit cea mai atractivă destinație de oraș din lume.
  • Europa a domnit suprem, cu șapte orașe din primele 10 și 63 de țări în top 100.
  • Raportul atribuie succesul Europei urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei.

Top 100 City Destinations Index 2023 a făcut topul celor mai atractive orașe din întreaga lume, clasându-le după turism, durabilitate, performanță economică, sănătate și siguranța.

Parisul a fost din nou numit cea mai atractivă destinație de oraș din lume, potrivit raportului anual al companiei globale de cercetare a pieței Euromonitor International. Europa a dominat cu șapte orașe din primele 10 și 63 de țări în top 100. Singurele orașe non-europene din top 10 au fost Dubai pe locul 2, Tokyo pe locul 4 și New York pe locul 8. Madrid s-a clasat pe locul trei, în timp ce Amsterdam, Berlin și Roma s-au situat pe pozițiile 5, 6 și, respectiv, 7. Barcelona și apoi Londra au completat top 10. Asia s-a descurcat bine în top 20, Singapore (11), Seul (14), Osaka (16) și Hong Kong (17) s-au clasat toate pe listă.

Se pare că succesul Europei se datorează urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei. Internet de mare viteză, opțiuni flexibile de rezervare și spații pentru lucrul de la distanță. Euromonitor International a declarat: „Îmbunătățirea durabilității, a rețelelor de transport și a impactului social sunt unele dintre obiectivele cheie pe care orașele le îmbrățișează astăzi pentru a crește competitivitatea, a-și îmbunătăți oferta turistică și a oferi o călătorie fără probleme pentru clienți.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Tokyo a intrat  pentru prima dată în top 10, despre care raportul spune că se datorează infrastructurii turistice îmbunătățite, relaxarea reglementărilor legate de Covid-19 și yenul slăbit – care oferă vizitatorilor internaționali un raport calitate-preț excelent.


Istanbulul a avut cei mai mulți vizitatori internaționali în 2023. Călătoriile internaționale au continuat să înregistreze o redresare puternică, numărul de călătorii estimat să ajungă la 1,3 miliarde până la sfârșitul anului 2023 – generând aproximativ 1,7 trilioane de dolari în cheltuieli turistice globale.

Citește și