- Upgrade Education arată că 17% dintre elevi fac parte din proiecte civice.
- 5% dintre elevi nu au nicio bază legată de educația civică.
- Pentru a fi cetățeni activi, elevii trebuie să deprindă gândirea critică.
Avem elevi buni, păcat că învață în România. Iar viitorul sună bine cu puștii noștri care au toate șansele să devină cetățeni responsabili. Un sondaj Upgrade Education arată că aproape. 8 din 10 elevi au pontențial de a deveni cetățeni activi în societate. 17% dintre ei sunt deja implicați în chestiuni civice și știu să fie leaderi buni și au gândire critică. Doar 5% nu au nicio bază în acest sens și nu fac parte din proiecte comunitare.
Advertisment
Startup-ul românesc, Upgrade Education, vine și propune mai multe abiliăți de care elevii au nevoie pentru a deveni adulți implicați. Gândirea critică ajută la analiza problemelor sociale. Leadershipul, comunicarea și networkingul sunt de bază când vine vorba de mobilizarea comunității. Implicarea în activități extrașcolare și gândirea matematică sunt încă două aspecte pe care puștii trebuie să le bifeze.
Dar problema este că potențialul acestor elevi trebuie modelat, iar testele TIMSS arată că elevii încep bine școala, dar termină prost. Elevii români de clasa a IV-a au performanțe peste media internațională la matematică: sunt pe locul 6 în Europa. Până la în clasa a VIII-a, performanțele scad dramatic. Procentul elevilor care la final de gimnaziu ajung în zona analfabetismului numeric este de 17%.
Recomandări
Aceeași situație se înregistrează și în cazul științelor. Dacă în clasa a IV-a, elevii de la noi sunt pe locul 25 mondial până la final de gimnaziu performanțele scad. Astfel, înainte de a intra la liceu, peste 20% dintre ei ajung analfabeți științifici.
Citește și
- O galerie de artă din Miami a fost forțată să elimine o lucrare cu fața lui Donald Trump
- Feministele încep să piară în fața valului de „gospodine”. În Suedia, femeile renunță la joburi pentru a sta acasă
- Prima misiune pe Lună în 50 de ani a fost amânată. Ce decizie a luat NASA
Partenerii noștri