- Vaccinarea devine obligatorie în zeci de universități americane
- Peste 30 de universități americane îi obligă pe studenţi să se vaccineze
- Cîmpeanu: „Universităţile româneşti încurajează vaccinarea”.
- Cîmpeanu: „Ne gândim să aibă prioritate la cazare studenţii vaccinaţi”.
- Cîmpeanu: „Testarea în şcoli s-a făcut deficitar”.
- Traian Băsescu cere ca școlile să rămână închise
- Băsescu: „Nu trebuie să redeschidem până nu se vaccinează profesorii”.
- Ministrul Educației spune că a propus teste neinvazive pentru elevi
N-ai vaccin, n-ai parte de carte. Se întâmplă în Statele Unite ale Americii. Peste 30 de universități americane ii obliga pe studenţi si pe profesori sa se vaccineze.
Studenţii se vor putea întoarce în campusuri doar dacă se imunizează. Printre universităţile care impun această măsură sunt Yale, Stanford, Georgetown și Universitatea George Washington. Cât de fezabilă este această idee în România, discutăm cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
Sorin Cîmpeanu: „În universitățile românești este o capacitate limitată de cazare. Ar putea avea priotitate la cazare studenții vaccinați”
„Universitățile românești încurajează vaccinarea și necesitatea vaccinării. Vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar, dar universitatea are posibilitatea să introducă criterii prin care să încurajeze vaccinarea. Am discutat cu rectorii universitari din România și în cele mai multe dintre ele există posibilitatea de a organiza centre de vaccinare pentru pregătirea următorului an universitar”, a spus Sorin Cîmpeanu la ȘTIU.
„În universitățile din România există o capacitate de cazare limitată. Ar putea introduce un criteriu: Să aibă prioritate la vaccinare studenții vaccinați, cu scopul de a asigura o protecție minimă. Atâta vreme cât este un criteriu de prioritizare, nu văd de ce să fie discriminatoriu. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Daniel David, preşedintele rectorilor din România:
„Am în plan să încerc să-i educ pe cât mai mulți să urmeze calea asta. La noi o astfel de decizie ar trebui să vină cu o mare aprobare, dacă nu cu reglementări. Sunt foarte hotărât să mobilizez și să dăm exemple astfel încât să vină în număr mare la vaccinare”, a spus Daniel David, președintele rectorilor din România.