- Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre rezultatele obținute de elevi la simularea pentru Bacalaureat, în direct în emisiunea ȘTIU de la Aleph News.
- Sorin Cîmpeanu a spus că notele de anul acesta sunt mult mai bune decât cele din 2016, 2017 și 2018, luând în considerare că elevii au urmat cursuri online.
- Sorin Cîmpeanu: „Nu există nicio legătură între creșterea numărului de cazuri COVID-19 și redeschiderea școlilor din data de 9 februarie 2021”.
Sorin Cîmpeanu a spus că rezultatele de la simularea pentru Bacalaureat sunt mult mai bune decât în 2016, 2017 și 2018, ținând cont că elevii au făcut cursuri online. Ministrul Educației a spus că „rezultatele sunt peste așteptări”.
Advertisment
Cîmpeanu a mai spus că rolul simulărilor este de „a vedea unde te afli și ce mai este nevoie să faci până la examenele propriu-zise”.
„Rezultatele de azi sunt mai bune decât cele din 2016, 2017 și 2018. În 2020 nu au fost susținute aceste probe de simulare. De asemenea, rezultatele sunt apreciate ca fiind bune și din perspectiva din care acești elevi au urmărit partea de cursuri multe luni pe predarea online. Din aceste trei perspective le apreciez ca fiind peste așteptări.
Recomandări
Fără doar și poate această perioadă a generat pierderi, iar rezultatele de azi arată profesorilor și fiecărui elev unde trebuie să se concentreze pentru a remedia ce este de remediat până la examenele naționale, care sunt definitorii pentru viitorul oricărui elev”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
„Am ținut foarte mult ca aceste simulări să se deruleze cu prezență fizică pentru ca elevii să fie obișnuiți, acum mai mult decât oricând, cu atmosfera unui examen care se va derula cu prezență fizică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Creșterea numărului de cazuri COVID-19 este impactată de momentul redeschiderii școlilor din 9 februarie?
„Categoric nu. În sprijinul afirmațiilor mele este numărul de infectări din școli, care este mult, foarte mult sub media națională. Educația nu te îmbolnăvește, educația te învață să te protejezi învățând să respecți regulile. Deci educația te învață inclusiv din perspectiva sanitară.
Este de asemenea un lucru foarte clar din perspectiva numărului de infectări în rândul personalului din învățământ. Este foarte clar că în școli regulile de protecție sanitară se respectă mult mai bine decât în orice altă locație”, a explicat ministrul Educației.
„Este de altfel o teorie, care este foarte periculoasă, din perspectiva cadrului didactic: lucruri care pot lăsa sechele adânci atunci când le repetăm obsesiv copiilor, mai ales celor de vârstă fragedă, că prin simpla lor dorință de a merge la școală nu fac altceva decât să îmbolnăvească. Educația nu te îmbolnăvește”, a spus Sorin Cîmpeanu.
„Există frustrări acumulate care sunt absolut de înțeles. Niciun sistem de educație nu va putea proba că a luat cele mai bune decizi. Doar viitorul va confirma sau va infirma aceste decizii”, a spus Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu, despre cele patru condiții în care se vor redeschide fizic școlile după vacanța prelungită a elevilor
„Cele două săptămâni de vacanță în plus vor da șansa unor zile cu prezență fizică la școală doar dacă sunt respectate patru condiții:
- Respectarea regulilor;
- Vaccinarea;
- Testarea în masă;
- Revenirea pe un trend descendent în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri.
Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, vom putea susține cu argumente deschiderea școlilor cu prezență fizică pe final de mai, începutul lunii iunie”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, va fi invitatul lui Bogdan Nicolae în emisiunea „În Securitate”, joi, 1 aprilie, la 23:00 pe Aleph News.
Partenerii noștri