• La Universitatea din Craiova sunt 20 000 de studenți la toate formele de învățământ.
  • Elevii pot afla oferta UCV, modul de admitere și calendarul de admitere.
  • În 2022-2023, UCV are aproximativ 5 mii locuri licență și master, la buget.

Studenții Universității din Craiova ies cu știința în stradă. Roboți, carturi, motoare care folosesc energie regenerabilă și alte invenții, realizate de ei, sunt prezentate elevilor și părinților pentru a-i convinge să aleagă una dintre cele 12 facultăți ale Universității din Craiova.

Ionuț Șerbănoiu este student la Inginerie Electrică și îți arată că ,,viitorul este verde”.

,,Noi studiem foarte mult partea de surse regenerabile. Aici se poate observa un panou tofovoltaic.(…) Acolo avem un vehicul electric acționat, care se rotește în funcție d elumina soarelui și, în același timp, încarcă și bateria.(…) Acolo avem pista de carturi pe care o s-o implementăm la sfârșitul lunii acesteia. O să fie în Parcul Nicolae Romanescu.”

La Automatică, în schimb, principala preocupare a studenților de acum sunt roboții care să ajute copiii cu autism. Ștefăniță Dincă, student în anul trei, îți explică modul în care softurile create de ei vin în sprijinul comunității.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Practic, dansul este făcut de un coleg de-al nostru care a terminat acum Automatica.(…) În prezent, vin ca și o bază de stoc. Adică, cu câteva mișcări implementate, câteva forme de salut. Și noi, acum, încercăm să implementăm cam tot ce se poate interacționa cu copiii.

Robert îți spune că tehnologia este mai mult decât știință de laborator. Student în anul II la Facultatea de Geografie, Robert este pasionat de informatică și mecatronică. Acasă, cu bani de la părinți, a construit de la zero mai multe mașini electrice. Astăzi îți arată modelul lui preferat în care a investit 600 de dolari și două zile de muncă.

Este o mașină off road, cu două baterii de 6000 de niniamperi. Ăsta este un motor 775 R, rezistent la apă.(…) Mașina prinde aproape 70 km/h, pe liber și pe vreo 400 km.

Astăzi, cele mai căutate sunt facultățile tehnice, unde studenții își găsesc job-uri la corporații și firme importante din țară și străinătate. Și specializările Facultății de litere au cereri mari, în ultimii ani. Studenții de aici reușesc să câștige bani traducând filme pentru Netflix și HBO Go.

Sorin Cazacu, reprezentant Universitatea din Craiova spune: ,,Suntem extraordinar de competitivi la nivelul tehnologiei, la nivelul ingineriilor, orice este legat de sustenabilitate. De asemenea, Universitatea din Craiova este bazată foarte mult pe sistemul de antreprenoriat. Noi avem foarte multe proiecte pentru studenți în care ei învață să managerieze o afacere încă din băncile facultății.”