• Alexia Vîrga este studentă în anul al doilea la Psihologie la Universitatea din Amsterdam.
  • Alexandru Buburuzan este în anul al doilea în Manchester și studiază AI.
  • Alexandru Buburuzan plătește studiile în sistem european, pentru că a ajuns înainte de Brexit.

Olanda – țara cu un sistem educațional de nota 10 cu plus, cu taxe mici și un adevărat leagăn al civilizațiilor. Tot mai mulți tineri români aleg să studieze în Olanda. Au și de ce. Țara îi adoptă din primul moment și le arată tot ce poate fi mai bun în educație.

La Cluj are loc astazi World Education Fair, locul unde viitorii studenți își aleg țara unde vor să învețe. Alexia Vîrga este deja în Olanda și îți spune de ce a ales această țară.

Olanda a devenit prima opțiune și cea mai bună din punct de vedere al educației, dar și financiar. Educația este foarte bună, profesorii sunt foarte deschiși Universitatea din Amsterdam este în top 10 în lume și locul 4 în Europa.” , spune Aexia Vîrga, studentă în Olanda.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Numărul celor care caută o universitate din altă țară crește de la an la an

Mulți tineri români ar alege și Marea Britanie. Rămâne unul dintre locurile de vis pentru studii, dar după Brexit prețul pentru educație a devenit foarte mare. Așa încât, cei care au apucat să studieze înainte de Brexit în Anglia spun că se simt norocoși, dar la costurile de azi nu ar mai recomanda. Este și cazul lui Alexandru, care studiază inteligența artificială în Manchester.

„Eu mi-am dorit foarte mult să devin cercetător pe inteligența artificială și încă din clasa a 10-a și am considerat că Anglia ar fi un loc foarte bun în care aș putea să fac asta, fiind un lilder mondial în cercetarea pe inteligența artificială și există un mediu academic dezvoltat în acest sens. „, spune Alexandru Buburuzan, student în Anglia.

Aproximativ 40.000 de tineri români studiază la universități din străinătate, arată datele UNESCO și alte zeci de mii visează să o facă în viitorul apropiat.