• Trei presupuşi traficanţi au fost arestaţi în această săptămână.
  • Procurorii au început să cerceteze modul în care serviciile de urgenţă au răspuns la dezastru, după acuzaţii că autorităţile au reacţionat lent.
  • Autorităţile locale au declarat că 70 de cadavre au fost recuperate până în prezent în urma incidentului.

Papa Francisc a cerut duminică autorităţilor să oprească traficanţii de persoane care operează în Marea Mediterană, exprimându-şi tristeţea în legătură cu dezastrul de săptămâna trecută al ambarcaţiunii cu migranţi din largul coastelor italiene din Calabria, în care au murit zeci de persoane.

„Îmi reînnoiesc apelul pentru a preveni ca astfel de tragedii să se mai întâmple. Fie ca traficanţii de fiinţe umane să fie opriţi”, a spus Papa în discursul său săptămânal adresat mulţimilor din Piaţa Sfântul Petru.

Autorităţile locale au declarat că 70 de cadavre au fost recuperate până în prezent în urma incidentului. Migranţii plecaseră din Turcia şi proveneau din ţări precum Afganistan, Pakistan, Iran, Somalia şi Siria.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Fie ca călătoriile speranţei să nu se mai transforme niciodată în călătorii ale morţii, fie ca apele limpezi ale Mediteranei să nu mai fie însângerate de astfel de accidente dramatice”, a spus Papa, citat de Reuters.

Aproximativ 80 de persoane au supravieţuit după ce ambarcaţiunea s-a rupt şi s-a scufundat pe o mare agitată în apropiere de Steccato di Cutro, o staţiune de pe coasta de est a regiunii Calabria. Autorităţile au estimat că aceasta a transportat până la 200 de migranţi.

Trei presupuşi traficanţi au fost arestaţi în această săptămână, iar procurorii au început să cerceteze modul în care serviciile de urgenţă au răspuns la dezastru, după acuzaţii că autorităţile au reacţionat lent.

„Mă rog pentru numeroasele victime ale naufragiului, pentru familiile lor şi pentru cei care au supravieţuit”, a spus Papa.