• Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limbă engleză din lume.
  • București se clasează pe locul 1 la orașe, în timp ce țara noastră ocupă locul 15 din 113.
  • Profesor de limba engleză: Datele studiului ar trebui privite cu un pic de scepticism, dar sunt îmbucurătoare.

Românii sunt printre cei mai buni vorbitori de limbă engleză din lume. București se clasează pe locul 1 la orașe, în timp ce țara noastră ocupă locul 15 din 113. Asta arată studiul Education First.

Lăcrămioara Bozieru, profesor de limba engleză, spune că datele studiului ar trebui privite cu un pic de scepticism, dar sunt îmbucurătoare.

Lăcrămioara Bozieru: „Nu aș spune că văd un interes mai crescut al elevilor pentru limba engleză, dar ceea ce-mi este foarte clar este faptul că o parte dintre copii manifestă într-adevăr mai mult interes în vederea unor potențiale studii în străinătate.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

„Există un procent semnificativ dintre ei care înțeleg și faptul că pentru a putea accede în anumite funcții, în anumite posturi din diverse companii, cunoașterea limbii engleze este indiscutabil obligatorie și atunci se mobilizează de la o vârstă destul de fragedă, stimulați de părinți sau de simplul gând că își doresc un job care să fie cât mai bănos și care să fie în același timp și cât mai mai satisfăcător sub aspect profesional”, explică Lăcrămioara Bozieru.

Citește și