• 161.500 de elevi susțin astăzi Evaluarea Națională.
  • La primul subiect, elevii au avut două texte epice la prima vedere, un fragment din opera Limir împărat de Ioan Slavici și Deșertul pentru totdeauna de Octavian Paler.
  • La cel de-al doilea subiect de la Evaluare Naţională, elevii au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

În jur de 161.500 de elevi au susținut astăzi prima probă la Limba și literatura română. În cadrul examenului, aceștia au avut de rezolvat două subiecte: analiză pe text epic la prima vedere și redactarea unei compuneri prin care să caracterizeze un personaj din textul lui Ioan Slavici.

La primul subiect, elevii au avut două texte epice la prima vedere, un fragment din opera Limir împărat de Ioan Slavici și Deșertul pentru totdeauna de Octavian Paler.

La cel de-al doilea subiect de la Evaluare Naţională, elevii au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Urmează să vedem ce spun elevii și profesorii despre subiecte, ce note vor obține. Media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu, asta după ce mai mult de 20 de ani a avut o pondere la media finală. Această medie a claselor gimnaziale poate fi folosită doar la departajarea candidaților cu medii egale de admitere.

161.500 de elevi au fost înscriși automat la Evaluarea Națională. Cu toate că peste 177.000 de elevi erau înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent, conform Ministerului Educației. Există așadar o diferență de peste 15.000 de elevi între numărul celor care erau înscriși la începutul anului și al celor care figurează acum în statistica de examen. Mai exact, 8,8% din totatul celor raportați ca fiind înscriși în cls. a 8-a. Elevii susțin proba în aceste momente, timpul de lucru este de două ore, între 9 și 11.

Citește și:

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”

Tesla oferă supraalimentare gratuită pe