Subiecte la Evaluarea Națională. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la Română. DOCUMENT

  • Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică
  • Vineri, 25 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă
  • Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie

Au fost publicate subiectele la Evaluarea Națională – proba scrisă de Limba și literatura română.

La primul subiect, elevii au avut de răspuns la mai multe cerințe, legate de un fragment scris de autorul Sorin Titel – „Pantera neagră”- și de un paragraf preluat din săptămânalul „Dilema Veche”.

La Subiectul II, absolvenții de clasa a VIII-a au primit cerința de a povesti, într-un text narativ, o situația neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii, inserând o secvență descriptivă și un dialog.

Calendarul examenelor la Evaluarea Națională

Examenul a început marţi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen.

Citește și Cum să îţi gestionezi emoţiile la Evaluarea Naţională. Sfatul unui psiholog pentru reușita la examene

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, şi 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.